Category Aparitii media

Brai CATA la Bălăușeri și Târnăveni!

Încă două contracte semnate pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Directorul executiv al ADI Ecolect Mureș, Toth Andrea, a declarat pentru Punctul și Radio Son că a semnat, marți, încă 2 contracte, pentru selectarea colectivă a deșeurilor din zonele Bălăușeri și Târnăveni, în cadrul sistemului de management integrat al deșeurilor din Mureș.

Potrivit lui Toth, pentru zona Bălăușeri a fost un singur ofertant pentru operarea sistemului, licitația fiind câștigată de Asocierea SC Sylevy Salubriserv Ceuașu de Câmpie și Brai Cata.

Mai multe informatii >>

Brai Cata a achizionat mai multe autospeciale care operează în localitățile județului

Brai Cata, operatorul de salubritate din județ, a achizionat mai multe autospeciale care operează în localitățile județului. Acestea vor fi folosite pentru ridicarea și transportul deșeurilor reciclabile.

Brai Cata îi roagă pe cetățeni să respecte întocmai instrucțiunile de depozitare a resturilor menajere și să preselecteze materialele care se pot recicla.

Toate detaliile le regasiti aici >>

Serviciul de salubritate, o noutate pentru comuna Bulzeştii de Sus

„E drept că în trecut nu s-au înghesuit firmele din acest domeniu să ne preia în portofoliul lor de clienţi. Distanţa faţă de oraş, dar mai ales poziţionarea localităţilor aparţinătoare au reprezentat mereu o oprelişte. Acum, deşeurile menajere sunt ridicate în fiecare zi de sâmbătă. Contractele s-au făcut individual. Tariful practicat (4,17 lei), în condiţiile de faţă este unul bun. Cetăţenii au pubele, dar există şi rampe cu patru-cinci containere, aşezate lângă drum. Momentan, societatea operează la Bulzeştii de Sus şi Bulzeştii de Jos, pe perioada verii urmând să-şi extindă aria. Iarna a fost puţin mai greu. O altă veste e că din punct de vedere administrativ, vom face o acţiune de ecologizare de-a lungul văii. Sunt ambalaje şi sticle aruncate fără pic de bun-simţ şi trebuie adunate. Mai trebuie să strângem crengile picate şi pomii rupţi şi căzuţi în timpul iernii, dar am fost legaţi de mâini şi de picioare până la aprobarea bugetului pe 2019. Nu am avut bani de motorină pentru tractor”, Mirel Suba (foto), primarul din Bulzeştii de Sus.

Detalii >>

Stirile Antena 3 Deva

S-a marit flota operatorului de salubritate Brai Cata. Au fost achizitionate mai multe autospeciale pentru deseurile reciclabile.

REPLICA TA 05 aprilie 2019 Bogdan Constantinescu si Eduard FelciucSocietatea Brai Cata şi proiectul ”Deva-un oraş viu”

Agitaţie mare, ieri, la Liceul de Arte ”Sigismund Toduţă” din Deva. Câteva zeci de elevi au participat la un concurs de realizare a unei machete de oraş din produse reciclabile, de Ziua Gărzii de Mediu.

Lecţie deschisă
Evenimentul a fost susţinut de societatea Brai Cata, operatorul de salubritate din judeţ. Societatea Brai Cata se implică în mai multe proiecte sociale în judeţul Hunedoara, dovedind astfel că este interesată nu numai de colectarea promptă a deşeurilor din trei zone din judeţ.
”Astăzi sărbătorim 16 ani de la înfiinţarea Zilei Gărzii de Mediu. De aceea, am hotărât să fim alături de copii, pentru a le explica importanţa colectării selective a deşeurilor, avantajele acesteia şi să îi îndrumăm cum să facă acest lucru. Este alături de noi şi managerul operatorului de salubritate Bogdan Constantinescu, cu ajutorul căruia am organizat evenimentul denumit «Deva- un oraş viu». Sunt cinci grupuri de elevi, care împreună au realizat acest proiect din materiale reciclabile. Avem un parteneriat cu cei de la Liceul «Sigismund Toduţă» şi marcăm toate evenimentele noastre împreună cu ei”, a declarat Angela Croitoru, comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara.

Citeste stirea pe situl publicatiei MesagerulHunedorean.ro >>

ZIUA NAȚIONALĂ A GĂRZII DE MEDIU, MARCATĂ LA DEVA ALĂTURI DE OPERATORUL DE SALUBRITATE

Comisarii Gărzii de Mediu au marcat, ieri, „Ziua Națională a Gărzii de Mediu”, alături de operatorul de salubritate, din zona de centru a județului Hunedoara, respectiv Brai-Cata, dar și de câteva zeci de elevi din cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. De asemenea, acțiuni similare au avut loc și la Clubul Sportiv Școlar Petroșani.

citeste toata stirea pe situl publicatiei ServusPress >>

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, care au efectuat un control pentru a vedea modul în care funcționează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID)

Verificarea a avut loc la finele săptămânii trecute, iar controlul a fost efectuat de președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora. „În cadrul vizitei în teren, s-a constatat că operatorul desemnat pentru colectarea deșeurilor în centrul județului își îndeplinește sarcinile la timp și conform contractului asumat. De asemenea, s-a constatat că problemele apărute au fost între timp remediate și că se fac eforturi pentru ca operațiunea de colectare a deșeurilor să se deruleze fără sincope. Tot în cadrul vizitei în teren au fost evidențiate și exemple de bune practici. Astfel, s-a constatat că în unele zone din mediul rural, cetățenii au înțeles importanța colectării selective și, în consecință, respectă recomandările în acest sens”, au precizat reprezentanții CJ Hunedoara.
Conducerea Consiliului Județean Hunedoara îi asigură pe locuitorii județului că astfel de acțiuni vor continua și adresează rugămintea de a semnala orice sincope care apar în activitatea de colectare a deșeurilor.

citeste toata stirea pe situl publicatiei ServusPress >>

Colectam selectiv din respect pentru natura

Ziua Garzii de Mediu dezbătută la Brașov: