Category Blog verde

Societatea Brai Cata şi proiectul ”Deva-un oraş viu”

Agitaţie mare, ieri, la Liceul de Arte ”Sigismund Toduţă” din Deva. Câteva zeci de elevi au participat la un concurs de realizare a unei machete de oraş din produse reciclabile, de Ziua Gărzii de Mediu.

Lecţie deschisă
Evenimentul a fost susţinut de societatea Brai Cata, operatorul de salubritate din judeţ. Societatea Brai Cata se implică în mai multe proiecte sociale în judeţul Hunedoara, dovedind astfel că este interesată nu numai de colectarea promptă a deşeurilor din trei zone din judeţ.
”Astăzi sărbătorim 16 ani de la înfiinţarea Zilei Gărzii de Mediu. De aceea, am hotărât să fim alături de copii, pentru a le explica importanţa colectării selective a deşeurilor, avantajele acesteia şi să îi îndrumăm cum să facă acest lucru. Este alături de noi şi managerul operatorului de salubritate Bogdan Constantinescu, cu ajutorul căruia am organizat evenimentul denumit «Deva- un oraş viu». Sunt cinci grupuri de elevi, care împreună au realizat acest proiect din materiale reciclabile. Avem un parteneriat cu cei de la Liceul «Sigismund Toduţă» şi marcăm toate evenimentele noastre împreună cu ei”, a declarat Angela Croitoru, comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara.

Citeste stirea pe situl publicatiei MesagerulHunedorean.ro >>

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, care au efectuat un control pentru a vedea modul în care funcționează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID)

Verificarea a avut loc la finele săptămânii trecute, iar controlul a fost efectuat de președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora. „În cadrul vizitei în teren, s-a constatat că operatorul desemnat pentru colectarea deșeurilor în centrul județului își îndeplinește sarcinile la timp și conform contractului asumat. De asemenea, s-a constatat că problemele apărute au fost între timp remediate și că se fac eforturi pentru ca operațiunea de colectare a deșeurilor să se deruleze fără sincope. Tot în cadrul vizitei în teren au fost evidențiate și exemple de bune practici. Astfel, s-a constatat că în unele zone din mediul rural, cetățenii au înțeles importanța colectării selective și, în consecință, respectă recomandările în acest sens”, au precizat reprezentanții CJ Hunedoara.
Conducerea Consiliului Județean Hunedoara îi asigură pe locuitorii județului că astfel de acțiuni vor continua și adresează rugămintea de a semnala orice sincope care apar în activitatea de colectare a deșeurilor.

citeste toata stirea pe situl publicatiei ServusPress >>

Colectam selectiv din respect pentru natura

Campania de curățenie în municipiul Brașov

„Fișa de post” în luna curățeniei: ras rigolă, măturat trotuare, măturat stradă, greblat gazon, până la gard viu

Odată cu sosirea primăverii, municipalitatea a declanşat luna curăţeniei în aproape toate cartierele oraşului. Ca în fiecare an, în această perioadă oraşul este salubrizat înaintea sărbătorilor pascale. Cele două firme de salubritate din oraş şi-au suplimentat numărul de angajaţi pentru această activitate şi au trecut la treabă.  „Aşa cum Primăria i-a obişnuit pe cetăţeni în fiecare an, intrăm pe programul de curăţenie de primăvară ce implică ras rigolă, măturat trotuare, curăţat carosabil, gazon, până la gardul viu”, a precizat Adrian Şoneriu, director executiv Brai Cata.

În această perioadă se vor curăţa străzile şi zonele verzi din cartierele Noua, Astra, Şchei, Scriitorilor, Florilor, Poiana Braşov şi din zonele centrale, urmând ca până de Paşti întreg oraşul să fie pregătit de sărbători. Pentru aceasta, vor fi amplasate containere speciale, pe care braşovenii le vor putea utiliza după ce vor termina curăţenia din jurul blocurilor sau caselor. 

„Cetăţenii Braşovului s-au obişnuit ca în această perioadă să trecem la curăţenia de primăvară. În cadrul acestei campanii am amplasat deja sau vom amplasa containere în care braşovenii pot depune gunoaiele pe care le strâng, iar noi ne-am gândit să îi ajutăm pe cei care se implică cu unele lucruri de care este nevoie pentru curăţenie”, a explicat primarul George Scripcaru.

Municipalitatea s-a gândit chiar la premii acordate asociaţiilor de proprietari care se vor implica mai mult în această campanie. Premiile constau în unelte profesionale pentru curățenie, care îi vor ajuta pe cetăţeni şi la viitoarele campanii de curăţenie.

Pe 5 iunie sărbătorim Ziua Mondiala a Mediului

De ZIUA MONDIALA A MEDIULUI, Brai CATA a pregatit o serie de acțiuni  menite să atragă atenția asupra protejarii mediului înconjurător:

  • ACTIUNI DE ECOLOGIZARE A ZONELOR DIN ORASE SI DIN AFARA ORASELOR DIN ZONA 2 JIMBOLIA (Sannicolau Mare), respective ZONA 3 DETA (Gataia, Deta si Ciacova) PRIN COLECTAREA SEPARATA A DESEURILOR PE CATEGORII – reciclabile si reziduale

Aceste actiuni se vor realiza in cele 4 orase specificate prin implicarea elevilor si profesorilor lor din clasele a VI-a si/sau a VII-a de la :

  • SANNICOLAU MARE – Scoala cu clasele I-VIII Sannicolau Mare
  • GATAIA – Liceul Teoretic Gataia
  • CIACOVA – Liceul “Alex. Mocioni” Ciacova
  • DETA – Scoala cu clasele I-VIII

 

S.C. BRAI-CATA S.R.L. va pune la dispozitie pentru aceasta actiune, pentru fiecare participant, manusi si saci polietilena pentru strangerea deseurilor, precum si tricouri personalizate pentru fiecare participant inscriptionate cu logo-ul BRAI-CATA S.R.L. si textul ZIUA MONDIALA A MEDIULUI – TIMIS 2018.

Sacii cu deseuri se vor strange intr-o zona special delimitata, de unde vor fi colectate si transportate cu utilajele din dotarea BRAI-CATA S.R.L. La finalizarea actiunii, vom transmite catre reprezentantii autoritatilor publie locale centralizarea cantitatilor de deseuri reciclabile, respectiv reziduale, colectate pe tip de deseu.

S-au demarat discutii preliminare cu directorii institutiilor de invatamant desemnate pentru obtinerea acceptului de implicare a elevilor scolilor in actiunea noastra si speram sa ne acordati tot sprijinul necesar in ceea ce priveste relatia cu primariile oraselor respective, care sa sprijine actiunea noastra.

Angajatii BRAI-CATA S.R.L. vor fi la dispozitia participantilor pe toata durata evenimentului.

Va multumim si va stam la dispozitie pentru orice informatii si clarificari.
Persoana de contact – director sucursala Mirel Abrudan 0799.929.444

Brai Cata