Category Aparitii media-noutati

„Dex”-ul celor mai frecvente coduri și simboluri de reciclare

Așa arată „dex”-ul celor mai frecvente coduri și simboluri de reciclare!

 

Fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea în bine a mediului înconjurător, prin reciclare. Acest proces se poate face într-un mod simplu, dacă ne ghidăm după simbolurile grafice și codurile înscrise pe fiecare ambalaj. Astfel, cu fiecare sticlă, cutie sau doză separate corespunzător, reciclarea va deveni obișnuință, susține Bogdan Constantinescu, directorul general al BRAI CATA SRL, unul din liderii din România, în domeniul managementului integrat al deșeurilor, care dezvoltă programe de colectare separată în județele Timiș, Brăila, Brașov, Hunedoara, Giurgiu și Vâlcea. Ce înseamnă codurile de pe ambalaje? Iată un „dex” succint al reciclării!

Hârtia se reciclează chiar și de 6 ori

Ambalajele din hârtie şi carton pot fi reciclate de aproximativ șase ori și au un sistem de identificare şi marcare format din trei coduri, după cum urmează:

Cod 20 PAP – carton ondulat (aici pot intra cutiile folosite la ambalarea electrocasnicelor și încălțămintei, cutiile de pizza – obligatoriu fără grăsime etc.);

Cod 21 PAP – carton neondulat (orice carton simplu, cutiile și suporturile folosite în industria alimentară, textilă etc.);

Cod 22 PAP – hârtie (cărți, caiete, ziare, reviste, pliante, plicuri, pungi de hârtie curate și lista rămâne deschisă).

Plasticul are cele mai multe categorii

Plasticul poate fi reciclat de patru, cinci ori, apoi pierde o parte dintre proprietăți și reciclarea nu mai este posibilă. Însă, regula nu se aplică la toate materialele plastice, unele variante sunt greu sau deloc reciclabie, iar altele pot fi recilate de până la zece ori, așa cum sunt PET-ul și HDPE.

detalii aici >>

Spot „Sacul Galben” Braila

Pliant Constientizare BRAI CATA BRAILA

PLIANT CONSTIENTIZARE BRAI CATA BRAILA IUNIE 2020

Operatorul de salubritate BRAI-CATA va distribui sacul galben, pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile!

Pentru că cea mai importanta preocupare a operatorului BRAI-CATA, licențiat pentru activitate de colectare separata a deșeurilor municipale pentru zonele Cartier Ans. Buzăului, Cartier Viziru, Centrul Vechi, Cartier Radu Negru, Cartier Caporal Musat, este ca sistemul de colectare separata a deșeurilor să funcționeze fără sincope, societatea distribuie saci galbeni PENTRU COLECTAREA DEȘEURILOR RECICLABILE către clienții persoane fizice care locuiesc la case.

Read More

OPERATORUL DE SALUBRITATE BRAI-CATA ÎNCEPE COLECTAREA SEPARATĂ A DEȘEURILOR RECICLABILE ÎN SACII GALBENI

Pentru că cea mai importanta preocupare a operatorului BRAI-CATA, licențiat pentru activitate de colectare separata a deșeurilor municipale pentru zonele Cartier Ans. Buzăului, Cartier Viziru, Centrul Vechi, Cartier Radu Negru, Cartier Caporal Musat, este ca sistemul de colectare separata a deșeurilor să funcționeze fără sincope, societatea distribuie saci galbeni PENTRU COLECTAREA DEȘEURILOR RECICLABILE către clienții persoane fizice care locuiesc la case.

Read More

„Sacul galben” la Braila – Video

Sacul galben”, campanie BRAI-CATA de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în Noua

VIDEO „Sacul galben”, campanie BRAI-CATA de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în Noua

Proiectul pilot Brai Cata de colectare selectiva

Proiectl pilot Brai Cata de colectare selectiva

Proiect pilot Brai Cata de colectare selectiva

Publicată de Stirile Antena 3 DEVA pe Marţi, 26 noiembrie 2019

Comunicat de Presă

BRAI-CATA SRL încurajează colectarea separată a deșeurilor reciclabile, din respect pentru natură. În acest sens, BRAI-CATA SRL distribuie gratuit brașovenilor care stau la case, în cartierul NOUĂ, saci galbeni pentru deșeurile reciclabile

Primii sacii vor fi distribuiți de angajații BRAI-CATA SRL tuturor brașovenilor care locuiesc la case și au încheiate contracte individuale, în ziua de colectare a deșeurilor menajere.

Prima colectare va fi pe data de 28 noiembrie! Următorii saci vor fi primiți la schimb: la predarea sacului galben plin, angajaţii noştri vor lăsă (la cutia poștală, în curte …) un nou sac galben pentru viitoarea colectare. Sacii vor fi colectați săptămânal, în ziua de JOI.

Ei trebuie scoși la poartă- la vedere, pentru a fi preluați de lucrătorii societății de salubritate.

Ce deșeuri se pun în sacul galben

Cetățenii vor trebui să folosească sacii galbeni de unică folosință numai pentru colectarea fracției uscate, adică a deșeurilor reciclabile:

• hârtii şi tipărituri: ziare, reviste, hârtie tipărită şi corespondență, cărţi, caiete folosite;

• cartoane: cutii, cartoane de ouă;• deșeuri din metal: doze de băuturi, cutii şi capace din aluminiu:

• plastice: pungi, sacoșe, folie, flacoane de detergenți sau de săpun lichid, PET-uri: ambalaje pentru apă, suc sau alte băuturi,paharele de iaurt și smântână, ambalajele de tip tetrapak(cutii pentru lapte ori suc).

Colectați eficient!

Pentru eficiența colectării separate, cartoanele aruncate în saci trebuie pliate și legate, iar PET-urile şi dozele de băutură strivite, deoarece în acest fel ocupă mai puțîn loc atât în saci, cât şi în utilajele care le transportă spre stația de sortare.Deșeurile aruncate în sacii galbeni nu trebuie să conțînă nici un fel de resturi de deșeuri umede.

Pentru eficiența colectării și respectarea standardelor de calitate impuse de reciclatori, recipientele de mase plastice, dozele de băuturi și conservele de metal trebuie clătite cu apă înainte de depozitarea în sacii galbeni. De asemenea, în acești saci nu se pun nici materiale organice biodegradabile, cum sunt carnea și lactatele.

Pentru colectarea deșeurilor reciclabile, brașovenii care locuiesc în condominii au la dispoziție containere de 1100 l pentru deșeurile de hârtie carton și mase plastice și de tip clopot pentru deșeurile de sticlă amplasate pe platformele de precolectare plurifamiliare și destinate doar persoanelor fizice, precum și cele 2 Ecoinsule amplasate în zona Racadau și Scriitorilor. Containerele de culoare albastră sunt destinate deșeurilor din hârtie și carton, cele galbene PET-urilor, ambalajelor din plastic și aluminiu, precum și cutiilor tetrapak, iar igluurile verzi sticlelor și borcanelor.

Probleme și soluții

Pentru a colecta deșeurile corect, conform regulilor, brașovenii trebuie să știe că deșeurile periculoase (cum sunt bateriile, detergenții, medicamentele, vopselurile, spray-urile ori alte produse chimice) se colectează şi ele separat. Bateriile şi becurile pot fi aruncate în recipientele anume amenajate în supermarketuri, în timp ce restul deșeurilor periculoase trebuie predate firmelor specializate în recuperarea şi neutralizarea lor. Brașovenii se pot adresa cu încredere operatorului de salubritate BRAI-CATA SRL cu orice întrebare sau nelămurire, la telefoanele și adresele de e-mail susmenționate Tel: 0268516865; 0268547550; 0729166801; Fax 0268415930; sau la brașov@braicata.ro www.braicata.ro  Nimeni nu s-a născut învățat, dar important este să vrei să înveți… BRAI-CATA SRL- Din respect pentru resurse! www.braicata.ro


Bogdan Constantinescu
MANAGER GENERALS.C BRAI-CATA S.R.L
Sediul Central
Sos. Virtutii nr.48,et. 1
Bucuresti, Romania
Tel.: 0723.939.513
bogdan.constantinescu@braicata.ro
www.braicata.ro

SAVE PAPER – THINK BEFORE YOU PRINT
________________________________________________________________________________
This email and any files transmitted with it are confidential and
intended solely for the use of the individual or entity to whom they
are addressed. If you have received this email in error please notify
the system manager.
________________________________________________________________________________

 
 
 
 
 
 

2 Attachments