Category Brasov

Sacul galben”, campanie BRAI-CATA de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în Noua

VIDEO „Sacul galben”, campanie BRAI-CATA de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în Noua

Comunicat de Presă

BRAI-CATA SRL încurajează colectarea separată a deșeurilor reciclabile, din respect pentru natură. În acest sens, BRAI-CATA SRL distribuie gratuit brașovenilor care stau la case, în cartierul NOUĂ, saci galbeni pentru deșeurile reciclabile

Primii sacii vor fi distribuiți de angajații BRAI-CATA SRL tuturor brașovenilor care locuiesc la case și au încheiate contracte individuale, în ziua de colectare a deșeurilor menajere.

Prima colectare va fi pe data de 28 noiembrie! Următorii saci vor fi primiți la schimb: la predarea sacului galben plin, angajaţii noştri vor lăsă (la cutia poștală, în curte …) un nou sac galben pentru viitoarea colectare. Sacii vor fi colectați săptămânal, în ziua de JOI.

Ei trebuie scoși la poartă- la vedere, pentru a fi preluați de lucrătorii societății de salubritate.

Ce deșeuri se pun în sacul galben

Cetățenii vor trebui să folosească sacii galbeni de unică folosință numai pentru colectarea fracției uscate, adică a deșeurilor reciclabile:

• hârtii şi tipărituri: ziare, reviste, hârtie tipărită şi corespondență, cărţi, caiete folosite;

• cartoane: cutii, cartoane de ouă;• deșeuri din metal: doze de băuturi, cutii şi capace din aluminiu:

• plastice: pungi, sacoșe, folie, flacoane de detergenți sau de săpun lichid, PET-uri: ambalaje pentru apă, suc sau alte băuturi,paharele de iaurt și smântână, ambalajele de tip tetrapak(cutii pentru lapte ori suc).

Colectați eficient!

Pentru eficiența colectării separate, cartoanele aruncate în saci trebuie pliate și legate, iar PET-urile şi dozele de băutură strivite, deoarece în acest fel ocupă mai puțîn loc atât în saci, cât şi în utilajele care le transportă spre stația de sortare.Deșeurile aruncate în sacii galbeni nu trebuie să conțînă nici un fel de resturi de deșeuri umede.

Pentru eficiența colectării și respectarea standardelor de calitate impuse de reciclatori, recipientele de mase plastice, dozele de băuturi și conservele de metal trebuie clătite cu apă înainte de depozitarea în sacii galbeni. De asemenea, în acești saci nu se pun nici materiale organice biodegradabile, cum sunt carnea și lactatele.

Pentru colectarea deșeurilor reciclabile, brașovenii care locuiesc în condominii au la dispoziție containere de 1100 l pentru deșeurile de hârtie carton și mase plastice și de tip clopot pentru deșeurile de sticlă amplasate pe platformele de precolectare plurifamiliare și destinate doar persoanelor fizice, precum și cele 2 Ecoinsule amplasate în zona Racadau și Scriitorilor. Containerele de culoare albastră sunt destinate deșeurilor din hârtie și carton, cele galbene PET-urilor, ambalajelor din plastic și aluminiu, precum și cutiilor tetrapak, iar igluurile verzi sticlelor și borcanelor.

Probleme și soluții

Pentru a colecta deșeurile corect, conform regulilor, brașovenii trebuie să știe că deșeurile periculoase (cum sunt bateriile, detergenții, medicamentele, vopselurile, spray-urile ori alte produse chimice) se colectează şi ele separat. Bateriile şi becurile pot fi aruncate în recipientele anume amenajate în supermarketuri, în timp ce restul deșeurilor periculoase trebuie predate firmelor specializate în recuperarea şi neutralizarea lor. Brașovenii se pot adresa cu încredere operatorului de salubritate BRAI-CATA SRL cu orice întrebare sau nelămurire, la telefoanele și adresele de e-mail susmenționate Tel: 0268516865; 0268547550; 0729166801; Fax 0268415930; sau la brașov@braicata.ro www.braicata.ro  Nimeni nu s-a născut învățat, dar important este să vrei să înveți… BRAI-CATA SRL- Din respect pentru resurse! www.braicata.ro


Bogdan Constantinescu
MANAGER GENERALS.C BRAI-CATA S.R.L
Sediul Central
Sos. Virtutii nr.48,et. 1
Bucuresti, Romania
Tel.: 0723.939.513
bogdan.constantinescu@braicata.ro
www.braicata.ro

SAVE PAPER – THINK BEFORE YOU PRINT
________________________________________________________________________________
This email and any files transmitted with it are confidential and
intended solely for the use of the individual or entity to whom they
are addressed. If you have received this email in error please notify
the system manager.
________________________________________________________________________________

 
 
 
 
 
 

2 Attachments

 
 
 
 
 
 
 
 

Scrisoare Eco Insula – Pentru Cetateni

Ecoinsula Scrisoare Cetateni-Brasov – descarca de aici scrisoarea pentru cetateni

A doua eco-insulă automatizată a fost „luată în primire“ de locatarii din Scriitorilor

Astăzi, 22 mai, în prezența consilierului local Roxana Cojocea, a fost deschisă și cea de-a doua stație automatizată de depozitare a deșeurilor reciclabile, în cadrul proiectului pilot al Municipalității pentru colectare selectivă a deșeurilor de la populație. Față de stația deschisă în urmă cu o săptămână cartierul Valea Cetății, cea de astăzi, amplasată în cartierul Scriitorilor, are capacitatea de a prelua și gunoiul menajer, astfel nemaifiind necesară și o plaformă special amenajată pentru deșeurile nereciclabile.

Read More

BRAŞOV. A doua platformă de deşeuri tip eco-insulă a fost amplasată în cartierul Scriitorilor

A doua eco-insulă automatizată a fost „luată în primire” de locatarii din cartierul Scriitorilor, au anunţat reprezentanţii Primăriei Braşov.

Astăzi a fost deschisă și cea de-a doua stație automatizată de depozitare a deșeurilor reciclabile, în cadrul proiectului pilot al Municipalității pentru colectare selectivă a deșeurilor de la populație. Față de stația deschisă în urmă cu o săptămână, în cartierul Valea Cetății, cea din cartierul Scriitorilor are capacitatea de a prelua și gunoiul menajer, astfel nemaifiind necesară și o plaformă special amenajată pentru deșeurile nereciclabile.

Read More

Saci de gunoi, cu cod de bare, la Brașov. Cum arată eco-insula.

Primești de la asociația de proprietari saci de gunoi personalizați, cu un cod de bare. Îi umpli pe cei cu hârtie separat de cei cu sticlă, metal ori deșeuri menajere și mergi cu ei la platforma de gunoi. Scanezi codul de bare, pe un ecran îți apar indicațiile și imediat se deschide fanta în care trebuie să arunci fiecare sac, în funcție de ce conține. La sfârșit, primești un bon și cu bonul primești reducere, la asociație, la costurile cu salubrizarea.

Read More

A doua eco-insulă, în cartierul Scriitorilor

Faţă de staţia de colectare selectivă a deşeurilor deschisă în urmă cu o săptămână în Valea Cetăţii, cea din Scriitorilor are capacitatea de a prelua şi gunoiul menajer 
• Braşovul este primul oraş din ţară care are astfel de sisteme de colectare 
Cea de a doua eco-insulă automatizată de depozitare a deşeurilor reciclabile, a fost deschisă ieri, în cartierul Scriitorilor, în cadrul proiectului pilot al Municipalităţii pentru colectare selectivă smart a deşeurilor de la populaţie. Faţă de staţia deschisă în urmă cu o săptămână în Valea Cetăţii, cea din Scriitorilor are capacitatea de a prelua şi gunoiul menajer, astfel nemaifiind necesară şi o plaformă special amenajată pentru deşeurile nereciclabile. Staţia, amplasată pe strada Alexandru Sahia, deserveşte 104 apartamente.

Read More

A doua eco-insulă automatizată a fost „luată în primire“ de locatarii din cartierul Scriitorilor

In 22 mai, în prezența consilierului local Roxana Cojocea, a fost deschisă și cea de-a doua stație automatizată de depozitare a deșeurilor reciclabile, în cadrul proiectului pilot al Municipalității pentru colectare selectivă a deșeurilor de la populație. Față de stația deschisă în urmă cu o săptămână cartierul Valea Cetății, cea de astăzi, amplasată în cartierul Scriitorilor, are capacitatea de a prelua și gunoiul menajer, astfel nemaifiind necesară și o plaformă special amenajată pentru deșeurile nereciclabile.

Preluare BizBrasov.ro detalii >> 

Brosura ECOINSULA

Stimate cetățean,

Primăria Municipiului Braşov a adoptat un sistem inovativ pentru efectuarea unei colectări separate a deșeurilor municipale într-o maniera cât mai atentă în ceea ce privește mediul înconjurător, pentru a simplifica modul de gestionare al acestora și pentru a lăsa libertatea cetățeanului de a colecta în zilele și la orele la care dorește. A fost amplasată în zonă o ECOINSULA informatizată şi automatizată, cu opt guri de încărcare. Este vorba despre o ecostructură cu un aspect estetic plăcut, cu ajutorul căreia se poate face colectarea separată a deșeurilor. OBIECTIVUL NOSTRU COMUN este acela de a reduce la minim cantitatea de deșeu REZIDUAL (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în noi cicluri de producție (adică RESURSELE care se reciclează și care se reutilizează).

Descarca brosura >>ecoinsula-brosura-Brasov_02-A5-148x210mm-draft-02

Ecoinsula – Scrisoare catre cetatenii din Brasov

Stimate concetățean,

Pentru conformarea legislativa, respectiv Legea nr. 31/2019 privind aprobarea Ordonanței de urgență nr. 74/2018 și având în vedere conceptul de Economie Circulară, Primăria Municipiului Brașov intenționează să crească indicatorii privind colectarea separată a deșeurilor și concomitent să ofere oportunitatea cetățenilor de a colecta separat propriile deșeuri reciclabile, într-un singur punct de colectare, fără a fi constrânși de un anumit program sau orar de colectare, așa cum se întâmplă în cazul sistemului de colectare „din ușă în ușă”. După cum ați observat, de curând s-a instalat în apropierea zonei în care locuiți, o ECOINSULA de colectare a deșeurilor reciclabile, cu un aspect estetic plăcut, cu ajutorul căreia se poate face colectarea separată a deșeurilor reciclabile.

ecoinsula-scrisoare-Brasov_02-A4-draft-02