Trăiește curat, colectează separat!
Ne dorim un oraș care strălucește de curățenie, iar pentru asta trebuie sa învățam sa păstram ce avem. Trebuie sa învățam sa colectam separat.
Gestul tău contează! Fii responsabil cu materialele din jurul tău si consuma responsabil. Un flux corect de precolectare separata la sursa conduce la o eficienta crescuta pe lanțul de colectare si apoi de sortare si valorificare a deșeurilor.
Este foarte simplu daca vrem.
OBIECTIVUL NOSTRU COMUN este acela de a reduce la minim cantitatea de deșeu REZIDUAL (acela care se duce la depozitul de deșeuri), separând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în noi cicluri de producție (adică RESURSELE care se reciclează și care se reutilizează).
Pentru colectarea separata a deșeurilor la blocuri utilizam următoarele pubele:

Cum se colectează separat?

Ce depunem in containerul albastru pentru deșeurile de hârtie carton sau, după caz, in sacul de culoare albastra repartizat: doar ambalaje de hârtie și carton curate, ziare, reviste, cărți, caiete, hârtie de împachetat, cartonase, pungi de hârtie, cutii de carton pentru încălțăminte și alimente, cutii de detergent, hârtie tipărita și corespondență, cartoane de ouă, tuburile de la hârtie igienică și prosoape de bucătărie.

Ce depunem in containerul galben pentru deșeurile de plastic si metal sau, după caz, in sacul de culoare galbena repartizat: doar recipiente/sticle din PET (suc, apa, bere, alte produse alimentare), Tetrapack (cutii de lapte, de tomate, sucuri), recipiente/flacoane/forme din HDPE/PP/PS,LDPE de la produse cosmetice, detergenți, produse alimentare, folie și pungi de plastic. Tot aici depozitam doze de aluminiu/metal, conserve de aluminiu/metal, tuburi metalice de alimente/cosmetice. Recipientele se vor turti și plia pentru a reduce volumul lor, după ce acestea au fost clătite in prealabil.

Ce depunem in containerul verde pentru deșeurile de sticla: doar deșeurile din ambalaje sticlă și sticle de orice culoare (albă, maro, verde) – fără dop; borcane (fără capac); ambalaje de sticlă de la produse cosmetice, flacoane sticlă.

Ce depunem in containerul negru pentru deșeurile reziduale/biodegradabile: doar deșeurile biodegradabile si deșeurile reziduale: deșeuri amestecate, resturi alimentare, conținutul sacului de la aspirator, scutece de unică folosință, reziduurile de la animalele de apartament, mucuri de țigară, șervețele folosite și ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramică (de la veselă spartă) precum și orice alte tipuri de deșeuri care nu pot fi reciclate.

Pentru colectarea deșeurilor reciclabile, brașovenii care locuiesc în condominii au la dispoziție recipiente tip clopot de 1500 l pentru deșeurile de hârtie carton, deșeurile mase plastice și metal precum si pentru deșeurile de sticlă amplasate pe platformele de precolectare plurifamiliare și destinate doar persoanelor fizice, precum și cele 2 Ecoinsule amplasate în zona Racadau și Scriitorilor.
Deșeurile colectate de BRAI- CATA sunt transportate la Statia de Sortare BRAI CATA din Brașov unde sunt sortare pe tipuri de deșeuri si apoi livrate in vederea valorificării materiale sau energetice.
Sortarea deșeurilor, încă de la momentul generării acestora, încurajarea colectării separate precum si a reciclării materialelor ieșite din uz, reprezintă o dovada a respectului fata de noi înșine si fata de lumea in care trăim.
Operatorul BRAI-CATA SRL, cu o experiență de 20 ani in domeniu colectării separate a deșeurilor, activează in municipiul Brașov in cartierele NOUA, ASTRA, SCRIITORILOR , RACADAU, CENTRU, SCHEI si POIANA BRASOV.
Brai- Cata – din respect pentru resurse!
Campanie de informare si conștientizare derulata de BRAI CATA in parteneriat cu Primăria Brașov