65.000 de pliante despre colectarea separată a deșeurilor vor fi distribuite hunedorenilor din zonele 1, 2 și 3, începând din 23 aprilie 2021, în cadrul unei campanii de informare și conștientizare în privința beneficiilor colectării separate a deșeurilor, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de gestiune a deșeurilor” (ADI- SIGD), din județul Hunedoara și de Brai Cata SRL.

pliant colectare selectiva 2021 Braicata

Evenimentul, care va începe, vineri, 23 aprilie, în orașele Deva și Hunedoara, se va desfășura pe tot parcursul lunii mai și va cuprinde toate unitățile administrativ teritoriale din zonele 1, 2 și 3, aflate în portofoliul Brai Cata. Acțiunea va implica voluntari, angajați ai asociației de dezvoltare și ai companiei de salubritate. 

„Începând din 23 aprilie, pliantele care conțin toate detaliile despre modul în care se realizează precolectarea separată în fiecare gospodărie, indiferent dacă este vorba de locuințe la bloc sau de case, vor ajunge la abonați, prin intermediul unor campanii de distribuție organizate în locuri publice, o dată cu sacul galben sau cu factura de servicii. Sperăm că astfel, oamenilor le va fi mai ușor să înțeleagă acest sistem de colectare separată a deșeurilor și să îl transforme într-un stil de viață, așa cum se întâmplă în țările din vestul Europei”, a declarat managerul general al Brai Cata SRL, Bogdan Constantinescu. 

Materialul informativ realizat în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Hunedoara” conține informații despre conținutul diferitelor tipuri de containere – negru, albastru, galben, verde, composter – , dar și un apel al autorităților la respectarea îndemnului „Trăiește curat, colectează separat!”.

„Un județ mai curat se poate face doar cu ajutorul tău. Fii respnsabil cu materialele din jurul tău și consumă responsabil. Ai grijă cum consumi și nu risipi alimentele și materialele din care sunt produse diverse ambalaje. Utilizează cât mai mult produse ambalate din materiale prietenoase cu mediul. Ajută-ne să reducem cantitatea de deșeuri, colectează separat și compostează”, este o parte din apelul la respect pentru resurse al autorităților și al companiei Brai Cata SRL.

În cadrul aceleiași campanii, alte 35.000 de pliante similare vor fi distribuite în zona 4 Hunedoara, de operatorul de salubritate care administrează această arie.