Frigidere, televizoare cu tub, computer, cuptoare sau aragazuri. Acestea sunt principalele obiecte de care s-au debarasat, ieri, locuitorii din orașul Călimănești și din comuna Budești, încurajați de Campania „Spune NU risipei!”, organizată de Brai Cata, împreună cu autoritățile locale și cu Asociația Respo DEEE.

„Călimănești și Budești au spus NU RISIPEI, conștientizând că echipamentele vechi care se pot conecta la priză sau au baterie, când devin deșeuri, pot afecta grav sănătatea populației, dacă nu sunt reciclate corect, astfel că, la finalul zilei, aproape două tone de echipamente au pornit pe drumul reciclării”, a spus Bogdan Constantinescu, managerul general al Brai Cata.

Oamenii au apelat la echipele noastre, prin intermediul liniei Tel Verde pusă la dispoziție special pentru reciclarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) defecte sau care nu mai sunt folosite.

Dacă locuitorii din zona Călimănești au avut la dispoziție intervalul 9.00-12.00, pentru a scăpa de aparatura defectă și au putut depune  direct deșeurile la punctul de colectare aflat vizavi de Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, budeștenii au putut cere ridicarea DEEE  în intervalul 13.00-16.00 sau le-au putut depune în centrul de colectare din zona Căminului cultural.