Două noi autospeciale de colectare a deșeurilor au intrat, în această lună,  în parcul auto al BRAI-CATA, din municipiul Brașov, pentru eficientizarea activității de salubrizare. Aceasta este a doua înnoire a utilajelor de transport făcută de companie, în acest an, în orașul de la poalele Tâmpei.

 

„La începutul acestui an a fost dublat numărul autospecialelor de capacitate mică aflate în dotarea BRAI-CATA Brașov, destinate zonei greu accesibile, din centrul orașului, pentru eficientizarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale. Acum, alte două mașini noi, cu o capacitate de opt metri cubi vor circula în zona centrală a orașului, pentru colectarea deșeurilor reciclabile și, respectiv, a deșeurilor mixte reziduale”, a declarat Vasile Surdu, directorul sucursalei BRAI-CATA Brașov.

Din grijă pentru mediu, și de această dată, au fost achiziționate mașini dotate cu motoare EURO 6, care pot avea acces chiar și pe străzile destinate exclusiv autoturismelor.

Potrivit managerului general al companiei de salubritate, Bogdan Constantinescu, mărirea numărului autospecialelor care lucrează în municipiul Brașov se află în mod constant în planul de investiții menit să crească eficiența și calitatea prestațiilor pentru populație.

„În Brașov, beneficiarii noștri din zonele de locuințe individuale precolectează separat, în patru tipuri de saci, astfel: sacul galben, pentru plastic și metal; sacul albastru, pentru hârtie și carton; sacul verde, pentru sticlă de ambalaj și sacul negru, pentru nereciclabile. Sacii colorați cu deșeuri reciclabile sunt înlocuiți, la fiecare colectare, cu saci noi oferiți gratuit de BRAI-CATA pentru precolectarea din următoarea săptămână. Mai mult decât atât, în fiecare din zonele de case deservite de noi abonații s-au obișnuit să predea separat deșeurile, conform programelor de colectare.
Și în zonele de locuințe colective lucrurile se îmbunătățesc de la o lună la alta, atât în privința colectării separate prin intermediul containerelor speciale, cât și a responsabilității”, a explicat Bogdan Constantinescu.
Pentru toți cei care au nevoie de detalii în privința programului de colectare sau a încheierii contractelor pentru colectarea deșeurilor voluminoase,  sucursala Brai-Cata Brașov pune la dispoziție două numere de telefon, în cadrul dispeceratului local (0268.516.865/ 0729.166.801) și oferă permanent informații utile pe www.braicata.ro.