COMUNICAT DE PRESĂ

 

Rezumat în cifre, la încheierea contractului

de salubrizare dintre Brai-Cata și ADP Sector 1

 

24 de zile, 21 de tone de deșeuri, 3.320 de kilograme – cea mai mare cantitate descărcată la stația de sortare și 80 de kilograme – cea mai redusă cantitate indicată de cântar după o zi colectare. Potrivit managerului general al Brai-Cata SRL, Bogdan Constantinescu, așa arată rezumatul în cifre al activității companiei de salubritate derulată în baza contractului încheiat cu Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, în perioada 24 iulie și 22 august 2021. 

„Ne-am propus să ajutăm autoritățile și locuitorii Sectorului 1 să scape de deșeurile care erau la tot pasul în parcuri sau pe spațiile verzi de pe străzi și am reușit să facem curățenie în multe locuri cu probleme, din această zonă administrativă a Capitalei, unde Administrația Domeniului Public ne-a solicitat să intervenim. Rezultatul, din punct de vedere cantitativ, a fost mai mic decât am estimat inițial și departe de cele 100 de tone prevăzute în contract, dar este evidentă îmbunătățirea aspectului sectorului 1, iar parte din acest lucru ni se datorează și nouă. Au fost 24 de zile de prestație efectivă în care am colectat și predat stației de sortare 21,12 tone de deșeuri dispersate, o cantitate deloc de neglijat dacă ne gândim că a constat în gunoi aruncat pe spațiul public”, a declarat Bogdan Constantinescu, managerul general al Brai-Cata.

Capitolul IV din Contractul nr. 38 încheiat în 23.07.2021 oferea posibilitatea prelungirii termenului de prestare, prin act adițional și după data de 22 august 2021 „cu cel mult 30 de zile sau până la epuizarea în integralitate a cantității achiziționate”, însă oficialii Brai-Cata nu au dorit extinderea valabilității contractului, având în vedere faptul că sectorul a depășit practic așa-numita criză a deșeurilor. 

„Au fost zile în care s-au strâns mai multe tone – cea mai mare cantitate fiind de 3.320 de kilograme – dar și zile, spre finalul perioadei, în care am contabilizat doar 80 de kilograme de deșeuri, semn că situația din teren este mult mai bună față de momentul începerii contractului. Am considerat că în aceste condiții nu se mai justifică susținerea acestei activități cu echipe, utilaje și consumuri deloc de neglijat. La un calcul simplu, având în vedere cantitatea de deșeuri predată și prețul prevăzut în contract, avem de încasat de la ADP Sector 1 circa 13.285 de lei, fără TVA”, a conchis Bogdan Constantinescu.

În prezent, compania Brai-Cata asigură servicii de salubrizare în municipiul Brăila, municipiul Brașov, municipiul Călărași, municipiul București si localități din județele Hunedoara, Vâlcea și Giurgiu, deservind aproape 1.000.000 de persoane fizice și juridice.