Pentru că cea mai importanta preocupare a operatorului BRAI-CATA, licențiat pentru activitate de colectare separata a deșeurilor municipale pentru zonele Cartier Ans. Buzăului, Cartier Viziru, Centrul Vechi, Cartier Radu Negru, Cartier Caporal Musat, este ca sistemul de colectare separata a deșeurilor să funcționeze fără sincope, societatea distribuie saci galbeni PENTRU COLECTAREA DEȘEURILOR RECICLABILE către clienții persoane fizice care locuiesc la case.
Cum se colectează separat corect deșeurile
Colectarea separata a deșeurilor presupune ca încă din propria casă, orice locuitor din zona sus menționată din Brăila deservit de operatorul BRAI-CATA SRL să arunce deșeurile menajere, așa-numita fracție umedă, separat de cele care pot fi reciclate, adică de fracție uscată. Tot separat trebuie apoi să le predea operatorului licențiat de salubritate. Deșeurile fracție umeda se vor preda în recipientele actuale cu care clienții sunt dotați.
Brăilenii care stau la case și au încheiate contracte individuale primesc gratis saci galbeni de unică folosință. Aceștia sunt confecționați dintr-un material mai subțire, astfel încât utilizatorii să fie descurajați să arunce în ei și deșeuri menajere, mai grele decât reciclabilele.

detalii >>