BRAI-CATA SRL SUCURSALA BRAȘOV colectează separat deșeurile reciclabile cu sacul galben in Brașov E simplu! Predai sacul galben plin cu deșeuri reciclabile si primești gratis sacul gol. Următorii saci vor fi primiți la schimb: la predarea sacului galben plin, angajații noștri vor lăsă (la cutia poștală, în curte ) un nou sac galben pentru viitoarea colectare. Ei trebuie scoși la poartă- la vedere, pentru a fi preluați de lucrătorii societății de salubritate BRAI-CATA SRL

Ce deșeuri se pun în sacul galben

Cetățenii vor trebui să folosească sacii galbeni de unică folosință numai pentru colectarea fracției uscate, adică a deșeurilor reciclabile:

  • hârtii şi tipărituri: ziare, reviste, hârtie tipărită şi corespondență, cărţi, caiete folosite;
  • cartoane: cutii, cartoane de ouă;• deșeuri din metal: doze de băuturi, cutii şi capace din aluminiu:
  • plastice: pungi, sacoșe, folie, flacoane de detergenți sau de săpun lichid, PET-uri: ambalaje pentru apă, suc sau alte băuturi,paharele de iaurt și smântână, ambalajele de tip tetrapak(cutii pentru lapte ori suc).

Colectați eficient!

Pentru eficiența colectării separate, cartoanele aruncate în saci trebuie pliate și legate, iar PET-urile şi dozele de băutură strivite, deoarece în acest fel ocupă mai puțin loc atât în saci, cât și în utilajele care le transportă spre stația de sortare.  Deșeurile aruncate în sacii galbeni nu trebuie să conțină nici un fel de resturi de deșeuri umede.

Pentru eficiența colectării și respectarea standardelor de calitate impuse de reciclatori, recipientele de mase plastice, dozele de băuturi și conservele de metal trebuie clătite cu apă înainte de depozitarea în sacii galbeni. De asemenea, în acești saci nu se pun nici materiale organice biodegradabile, cum sunt carnea și lactatele.

BRAI-CATA SRL SUCURSALA BRASOV va mulțumește ca ați colectat separat! Din respect pentru resurse!