Prin prezenta dorim sa va aducem la cunoștința ca, începând cu data de 01-06-2019, BRAI-CATA S.R.L., companie autorizata si licențiată in domeniul salubrității conform Licenței ANRSC nr. 3215/21.09.2017, a început prestația activității componente ale serviciului de salubrizare a localităților, respectiv colectarea separată și transportul separat al Deșeurilor Municipale și al Deșeurilor Similare provenind din activități comerciale din industrie și instituții, inclusiv fracții colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri din echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori, în Orașul JIMBOLIA aparținând ZONEI 2 JIMBOLIA TIMIS, pentru toți locuitorii, agenții economici și instituțiile publice de pe raza orașului .
Pentru prestarea serviciului de colectare separat al deșeurilor, legea prevede OBLIGATIVITATEA încheierii CONTRACTULUI DE SALUBRITATE cu operatorul BRAI-CATA S.R.L., iar tarifele reglementate sunt :
– 6,36 lei/pers./luna ( exclusiv TVA inclus) pentru colectarea separata si transportul deșeurilor menajere de la populație
– 265,86 lei/to (exclusiv TVA) pentru colectarea separata si transportul deșeurilor similare de la operatorii economici si instituțiile statului.
În acest sens, avem rugămintea să contactați reprezentanții companiei noastre la e-mail office.timis@braicata.ro office@braicata.ro sau reprezentanții noștri din teren.
De asemenea, pentru încheierea contractelor de salubritate va puteți adresa si reprezentanților BRAI CATA SRL prezenți in cadrul Casei de Cultura VOX Jimbolia, in intervalul 10.00 – 18.00 pana in data de 8 iunie 2019.
Facem precizarea că refuzul încheierii contractelor de prestări servicii de salubrizare cu Operatorul (BRAI-CATA S.R.L.), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 lei (art. 30 alin. 2 (3) din Legea 101/2006, modificată și completată).
În speranța realizării unui parteneriat pentru a asigura un serviciu de calitate pe toată raza Orașului Jimbolia, vă mulțumim si vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră !
Mirel Abrudan
BRAI-CATA S.R.L.
Director Sucursala Timiș office.timis@braicata.ro office@braicata.ro www.braicata.ro
GHIDUL COLECTARII DESEURILOR
„Vrei un oraș curat? Colectează separat!
Ne dorim localități care strălucesc de curățenie. Iar pentru asta trebuie să învățăm să păstrăm ce avem. Trebuie să învățăm să colectăm separat. Este foarte simplu, dacă vrem.
OBIECTIVUL NOSTRU COMUN este acela de a reduce la minim cantitatea de deșeu REZIDUAL (acela care se duce la depozitul de deșeuri), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în noi cicluri de producție (adică RESURSELE care se reciclează și care se reutilizează).
Pentru colectarea separata a deșeurilor utilizam containerele speciale:
Deșeurile reciclabile se depozitează in pubela galbena sau in saci galbeni
Ce deșeuri reciclabile trebuie sa colectam separat:
ambalaje de hârtie și carton curate, ziare, reviste, cărți, caiete, hârtie de împachetat, cartonase, pungi de hârtie, cutii de carton pentru încălțăminte și alimente ( paste, orez, sare, altele), cutii de detergent, hârtie tipărita și corespondență , hârtii care conțin și alte materiale ( de exemplu fereastra de plastic de pe plicurile de corespondenta sau de pe alte ambalaje), ambalaje de hârtie și carton curate, cartoane de ouă, tuburile de la hârtie igienică și prosoape de bucătărie.
Recipiente/ sticle din PET (suc, apa, bere, alte produse alimentare), Tetrapack (cutii de lapte, de tomate, sucuri), recipiente/flacoane/forme din HDPE/PP/PS,LDPE de la produse cosmetice, detergenți, produse alimentare, folie și pungi de plastic, vase din plastic pentru flori de proveniență casnica, forme din plastic pentru produsele congelate, plase de fructe și legume, mici ambalaje din polistiren, saci din plastic, accesorii pentru haine, banda pentru legat pachete.
Doze de aluminiu/metal, conserve de aluminiu/metal, tuburi metalice de alimente/cosmetice.
Important! Pentru a utiliza la maxim capacitatea pubelei sau a sacului galben, recipientele se vor turti, plia sau strivi pentru a reduce volumul lor. Este foarte important ca recipientele depozitate sa nu mai conțină resturi alimentare. Ambalajele voluminoase se vor plia si se vor așeza lângă pubela galbena, pentru a fi colectate de echipa BRAI-CATA S.R.L.
Deșeurile de ambalaje de sticla se depozitează in recipiente sub forma de clopote de culoare verde
In containerele verzi depozitam deșeurile din ambalaje sticlă și sticle de orice culoare (albă, maro, verde) – fără dop; borcane (fără capac); ambalaje de sticlă de la produse cosmetice, flacoane sticlă.

Important! Este interzisa sa aruncați in aceste recipiente: becuri si neoane – acestea vor fi depozitate in spatiile special amenajate din magazinele de electrocasnice, parbrize si oglinzi – acestea sunt deșeuri voluminoase si vor fi ridicate in cadrul unor campanii trimestriale care vor fi anunțate in prealabil, sticla de geam.
Deseurile reziduale se depozitează in recipiente de culoare neagra.
In containerele negre depozitam deșeurile biodegradabile si deșeurile reziduale: deșeuri amestecate, resturi alimentare, conținutul sacului de la aspirator, scutece de unică folosință, reziduurile de la animalele de apartament, mucuri de țigară, coperți plastifiate, hârtie unsa sau murdară de adeziv sau alte substanțe, hârtie cerata, hârtie termica pentru fax sau hârtie autocopianta, tapet, hârtie pergament, hârtie de copt, pahare și farfurii de carton/plastic, șervetele folosite și ambalaje foarte murdare, deșeurile de plastic /metal, respectiv ambalaje mase plastice/metal murdare (produse poluate), tuburi de cauciuc, tacâmuri din plastic, jucării, brichete, toate recipientele din plastic amestecat cu alte materiale (aluminiu, hârtie), cioburi de ceramică (de la veselă spartă), precum și orice alte tipuri de deșeuri care nu pot fi reciclate.
In containerele negre NU INTRODUCETI
DESEURI RECICLABILE precum ambalaje hârtie si carton, metal, plastic, care se vor depozita in pubela galbena, iar ambalajele de sticla in clopotul verde.
DESEURI VOLUMINOASE precum mochete, covoare, piese de mobilier, saltele , plăpumi, care se vor colecta in cadrul unor campanii trimestriale dedicate, ce se vor anunța in prealabil.
DESEURI PERICULOASE precum baterii uzate, lacuri si vopsele, medicamente expirate, solventi, uleiuri uzate, care se vor colecta in cadrul unor campanii trimestriale dedicate, ce se vor anunța in prealabil.
DESEURI ELECTRICE, ELECTRONICE SI ELECTROCASNICE precum roboti de bucătărie, aparate de ras, de uscat parul, frigidere, mașini de spălat, care se colectează in baza unui flux separat de deseuri.
DESEURI DIN DEMOLARI SI CONSTRUCTII.
Sortarea deșeurilor, încă de la momentul generării acestora, încurajarea colectării separate, precum si a reciclării materialelor ieșite din uz reprezintă o dovada a respectului fata de noi înșine si fata de lumea in care trăim.
Deșeurile reciclabile colectate separat sunt transportate la Centrul de Colectare Jimbolia de unde ulterior sunt transportate in vederea sortării in cadrul Stației de sortare din cadrul Centrului de Management Integrat Ghizela.
Deșeurile de sticla colectate separat se vor transportat către societăți autorizate pentru reciclare deșeurilor de sticla.
Deșeurile din containerele negre sunt transportate la Centrul de Colectare Jimbolia de unde ulterior sunt transportate in vederea tratării in cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Ghizela.
BRAI-CATA S.R.L. – DIN RESPECT PENTRU RESURSE!” WWW.BRAICATA.RO