„Punga cu pungi” și hârtie de împachetat refolosibilă poate reduce cantitatea de deșeuri ajunse la groapa de gunoi, de Sărbători

 

Știți „punga cu pungi” și hârtie de împachetat, pe care am avut-o sau încă o mai avem în casă mulți dintre noi? Ei bine, aceasta este, potrivit specialiștilor de mediu, un obicei cât se poate de sănătos pentru natură, pentru că permite refolosirea ambalajelor, tot timpul anului, dar mai ales în perioada Sărbătorilor, când, conform statisticilor, românii aruncă cele mai multe deșeuri.

 

Mai ales în preajma sărbătorilor, la rampe ajung cu peste 40%, mai multe gunoaie decât în restul anului, susțin specialiștii citați de PRO TV. Cu puțin efort însă, multe lucruri aruncate pot fi reciclate, refolosite, ori donate. Printre acestea se află: hârtia de împachetat cadouri, hainele, decorațiunile, lumânările, produsele cosmetice, șosetele ori papucii, de care oamenii se plictisesc.

Problema este că peste toate acestea se adaugă și resturile alimentare, obținându-se o cantitate uriașă de deșeuri amestecate, care nu mai pot fi reciclate.

„Sunt acele tipuri de deșeuri, ambalaje, care v-am spus că se regăsesc mai mult în perioada sărbătorilor, se fac mai multe cumpărături, dar și de origine alimentară, alimente expirate. Suplimentar, mai apar și deșeuri textile”, a declarat managerul Brai Cata, într-o intervenție la PRO TV.

Pentru a diminua numărul ambalajelor ajunse la gunoi, iubitorii de mediu ne sfătuiesc să oferim cadouri neambalate, de câte ori putem, iar, dacă nu avem de ales, preferabil ar fi să refolosim ambalajele păstrate în „punga cu pungi și hârtii de cadou”, pe care ne-au învățat părinții să o avem permanent în casă.

Puteți urmări materialul integral pe: https://stirileprotv.ro/stiri/social/romania-printre-codasii-europei-la-reciclare-de-sarbatori-aruncam-si-mai-mult-la-gunoi.html