2.200 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate, ieri, din localitățile Horezu și Golești, de echipele companiei Brai-Cata și asociației Respo DEEE, în cadrul primei campanii „Spunem NU risipei”, din acest an.

De la o ediție la alta, implicarea vâlcenilor în campanii a devenit tot mai importantă, oamenii conștientizând beneficiile predării controlate a acestor echipamente, către colectorii autorizați, în detrimentul aruncării acestora în zonele de depozitare pentru deșeuri menajere și reciclabile sau în alte spații neautorizate.

„Colegii noștri din județul Vâlcea au reușit să strângă, ieri, în timpul campaniei de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice organizată pe raza localităților Golești și Horezu, 2.200 de kilograme de echipamente electrice și electronice scoase din uz. Au fost calculatoare și alte echipamente de birou, televizoare, electrocasnice pentru bucătărie, predate de populație și chiar de o firmă locală, precum și corpuri de iluminat. Acestea din urmă provin din localitatea Golești și au fost predate de primărie, în urma modernizării sistemului de iluminat stradal, prin înlocuirea vechilor instalații, cu lămpi led, mult mai performante”, a declarat managerul general al Brai-Cata, Bogdan Constantinescu.

Deșeurile au fost predate echipelor Brai-Cata și Respo DEEE, în punctele de colectare stabilite și anunțate prin intermediul campaniilor de informare locale, urmând să ajungă în centre specializate în dezmembrarea și reciclarea acestui tip de deșeuriafișelor, a sunt deseuri de echipamente electrice și electronice.

Vă reamintim că în cadrul acestor campanii „Spunem NU risipei” pot fi colectate frigidere, congelatoare, mașini de spălat, computere, uscătoare de păr, televizoare, aparate de radio, cuptoare cu microunde sau orice alte echipamente electrice casnice.